hívjon minket +36 1 260 7979 vagy Kattintson ide ha inkább üzenetet szeretne küldeni

A kosár üres
Ingyen szállítás 30 000 Ft rendelési érték felett.
Élettartamra szóló garancia - tekintse meg a részletes tájékoztatást »


Levenhuk.hu » Hasznos informaciok » Az 5 legszebb égitest, ami a teleszkóppal megfigyelhető

A képek Levenhuk teleszkópokkal készültek Tovább olvasás.

Az 5 legszebb égitest, ami a teleszkóppal megfigyelhető

Orion nebula

Orion csillagköd. Ez egy nagyon fényes objektum. Szabad szemmel ez a csillagköd halovány fénynek tűnik, de teleszkóppal egy kis fényes felhőnek látszik. De valójában ez a felhő olyan nagy, hogy a benne lévő anyag elegendő lenne ezer Nap és 300 000 000 Föld számára.


Pleiades star cluster

Fiastyúk csillaghalmaz. A Bika csillagképben található Fiastyúk több mint 1000 csillagból áll, de a Földről természetesen nem mind látható. A halmaz körüli kék fényt a csillaghalmaz legfényesebb csillagának kék fényét visszatükröző por hozza létre.


The Moon

A Hold. Szabad szemmel a Holdból csak egy fényes holdsarlót látunk. A sötét foltok holdtengerek, a fényes területek pedig hegységek. Telihold idején ezek könnyen megfigyelhetők a holdfelszínen.


Lunar surface

Holdfelszín. A kráterek nagyon feltűnőek. Az amerikai zászló vagy a szovjet holdjáró megfigyeléséhez egy nagy teljesítményű teleszkóp kellene tükörrel és több száz méteres átmérővel. Mivel ilyen teleszkóp még nem létezik, ezért ha ezeket látni szeretné, akkor el kell utaznia a Holdra.


Andromeda Galaxy

Andromeda galaxis – a Tejút galaxisunkhoz legközelebbi galaxisok egyike. A közelség relatív, mivel valójában megközelítőleg 2,5 millió fényévnyire van a Földtől. Mivel ilyen messze van, amit most látunk belőle, az valójában a 2,5 millió évvel ezelőtti állapota, amikor a Homo habilis megjelent a Földön. Nem tudjuk, hogy valójában most hogy néz ki az Andromeda galaxis.


És végül...

Jupiter

Tudja, mi ez? Igen, ez a Jupiter! És megnézheti a teleszkópjával. A Vénusszal, Szaturnusszal, Uránusszal és Neptunusszal, valamint számos más égitesttel együtt.

A megfigyelést a legjobb a város fényeitől a lehető legmesszebb végezni. De a városból végzett megfigyelések során is rengeteg csodát láthat. Azt ajánljuk, hogy a csillagok megfigyelését kezdje egy egyszerű modellel, és ha azt már könnyedén használja, akkor térjen át egy haladóbb teleszkóp modellre. Az első teleszkóp kiválasztása nehéz feladat, ezért a legjobb, ha tanácsot kér egy tapasztalt csillagásztól. Ha elmegy egy helyi csillagász klubba, akkor egyedül is felfedezheti a kozmosz néhány csodáját, és szakemberekkel beszélgethet a csillagászatról.