hívjon minket +36 1 9989202 vagy Kattintson ide ha inkább üzenetet szeretne küldeniVásároljon online » Teleszkópok » Mount Type » Teleszkópok Dobson-állványokon


Teleszkópok Dobson-állványokon

A Dobson-állvány doboz alakú, és gyakran állvány nélkül, a földön telepítik. Ezek az állványok megbízhatóak, összeszerelésük, vezérlésük könnyű. A Dobson-teleszkópok szállítása is egyszerű, így külvárosi csillagászati megfigyelésekhez is nagyszerű. A Dobson-állványok hihetetlenül masszívak és a Newton-reflektorokkal működtethetőek. Az egyszerű kialakításnak és a jól megfizethető árnak köszönhetően a Dobson-teleszkópok rendkívül népszerűek az amatőr csillagászok körében.

Árak (csökkenő sorrendben)    Árak (Emelkedő sorrendben)    Tételek száma összesen:  1  

Levenhuk LabZZ D1 teleszkóp

Newton teleszkóp. Elsődleges tükör átmérője: 76 mm. Fókusztávolság: 300 mm

A Levenhuk LabZZ D1 teleszkóp olyan ifjú felfedezők számára készült, aki egy percre sem szeretnék abbahagyni a csillagászati megfigyeléseket! A modell kompakt és könnyű, így a gyermek vidékre, az iskolába vagy a hátsó ke...További információk
18 690 Ft Áfával
Összehasonlítás

A legjobb csillagászati Dobson-teleszkópok választéka a Levenhuk online áruházában


A Dobson-állvány egy alt-azimut állvány, amelyet John Dobson tervezett meg. Az állvány egy lapos talpazatból áll, amire egy úgynevezett zsámoly illeszkedik – egy forgó zsámoly két mélyedéssel a tetején. Ezek a mélyedések tartják meg a teleszkóp magassági tengelyének súlyát. A Dobson-állványokat leginkább amatőröknek szánt teleszkópokkal, illetve nagyobb optikai tubusokkal használják, mivel könnyűek, illetve összeszerelésük, pontos vezérlésük is egyszerű. A jó Dobson-teleszkóp elengedhetetlen azoknak a csillagászoknak, akik távoli galaxisokat szeretnének megfigyelni. Egy ilyen feladathoz olyan minőségi reflektor teleszkópra van szükség, ami hosszú rekesznyílást tudhat magáénak. Az ilyen teleszkópok pedig mindig nagyok és nehezek. Ezért általánosságban elmondható, hogy a Dobson-állványra egy vaskos Newton-reflektor van szerelve, ami túl nehéz ahhoz, hogy egy egyszerű, összecsukható állványra szereljék. A Dobson-állvány hihetetlenül masszív, azonban könnyen kibillen. Az összeszerelés, használat és vezérlés egyszerűségének köszönhetően a Dobson-teleszkóp nagyon népszerű az amatőr és a kezdő csillagászok körében. Ugyanakkor mivel ezek a nagy teljesítményű reflektorok kiváló optikai teljesítményt nyújtanak, a legjobb Dobson-teleszkópok elég gyakran szolgálnak komoly megfigyelőműszerekként a tapasztalt csillagászok számára.

Katalógusunkban megtalálható mind az amatőröknek, mind a profiknak szánt csillagászati Dobson-teleszkópok széles választéka. A Levenhuk Ra Dobson modellek a legjobb minőségű – minden Levenhuk Ra teleszkóp védjegyeként szolgáló – optikai elemeknek köszönhetően kitűnnek a többi forgalomban lévő Dobson-teleszkóp közül. Míg a legtöbb Dobson-teleszkópot kezdők számára tervezték, ezek néhol egyszerűbb kialakítást és alkotóanyagokat tudhatnak magukénak. Ugyanez nem mondható el a Levenhuk Ra Dobson modellekről - ezeket a teleszkópokat még a legigényesebb ügyfelek is biztosan kedvelik majd. Minden Levenhuk Ra Dob továbbfejlesztett 2"-os kétsebességű Crayford-kihuzattal rendelkezik, és egy 1,25"-os adapterrel van felszerelve, ami jelentősen kibővíti a kompatibilis teleszkóptartozékok körét. A készletben lévő szemlencséket úgy válogatták ki, hogy a műszer még sokoldalúbb legyen és még nagyobb szabadságot adjon az érdekes objektumok megfigyelésekhez való kiválasztásában. A 9 mm-es Plössl szemlencse segít, hogy a Naprendszer bolygóit még alaposabban megfigyelhesse, míg a 30 mm-es SuperView szemlencse minőségi képeket nyújt csillagködök, galaxisok és egyéb mélyég-objektumok megfigyelésekor.

Weboldalunkon számos áttekintést talál különböző teleszkópokról, beleértve a Dobson-teleszkóp áttekintését is. Ha Dobson-állványra szerelt könnyen használható, nagy teljesítményű és minőségi teleszkópot szeretne, akkor javasoljuk, hogy olvassa el a rangos „Astronomy Technology Today” (Modern csillagászati technológia) című magazinból származó Ernest Shekolyan cikket.