hívjon minket +36 1 9989202 vagy Kattintson ide ha inkább üzenetet szeretne küldeni


» » » Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp

Összehasonlítás

Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp

Levenhuk
Newton-teleszkóp. Rekesznyílás: 114 mm. Fókusztávolság: 700 mm
 • Termékkód: 70251
 • Garancia: élettartamra szóló
 • Tömeg: 13,622 kg
 • Csomag méretei (HxSZxM): 83×29×43 cm
 • 106 990 Ft Áfával
 • Levenhuk
 • Gyors vásárlás

 • Vásárlás partnerektől
  A Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp egy newtoni reflektor, ami kiváló választás minden kezdő csillagász számára. A távcső 114 mm-es elsődleges tükör átmérővel és 700 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. A speciális bevonattal rendelkező kiváló minőségű optika lehetővé teszi Önnek a csillagászati objektumok széles skálájának megtekintését: a Hold h... további információk

A Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp egy newtoni reflektor, ami kiváló választás minden kezdő csillagász számára. A távcső 114 mm-es elsődleges tükör átmérővel és 700 mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. A speciális bevonattal rendelkező kiváló minőségű optika lehetővé teszi Önnek a csillagászati objektumok széles skálájának megtekintését: a Hold hegyeivel és a mintegy 3 mérföld átmérőjű holdkráterekkel kezdve, a gömbhalmazokig.

Optika

Levenhuk Strike 120 PLUS egy newtoni reflektor. A teleszkóp reflektor optikai kialakítása kromatikus eltérés nélküli képet biztosít. Az optikai elemek magas tükröződésű speciális alumínium bevonattal rendelkeznek, ami minimálisra csökkenti a távcső belsejében fellépő fényveszteséget, ezáltal biztosítva a világos és éles képet.

A Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp két szemlencsét tartalmaz. A KF 25 szemlencse alacsonyabb nagyítást biztosít, és felhasználható az általános megfigyelésekre és az égitestek helyének keresésére. A második szemlencse - 6,8-16 mm-es Zoom - változó fókusztávolsággal és nagyítással rendelkezik. Ez ideális a csillagászati objektumok részletes tanulmányozásához. A készlet tartalmaz egy akromatikus 2-szeres Barlow-lencsét, amit lehetővé teszi, hogy jelentősen bővítse a távcső nagyításait. A Red Dot keresőtávcső is szerepel a készletben, ami jelentősen megkönnyíti a fontosabb objektumok helyének meghatározását az égen.

Állvány és háromlábú állvány

Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp német ekvatoriális állványra van felszerelve. Ez az állványtípus két forgástengellyel rendelkezik: egy rektaszcenziós (RA) tengely és egy deklinációs (DEC) tengely. Ha az RA tengelyt a Föld forgástengelyével párhuzamosan állítja be, egyszerűen követheti a csillagászati objektumokat.
A megerősített fém állvány rendkívül tartós és stabil alapot biztosít a műszer számára.

Haladó készlet

A modell haladó készlete lehetővé teszi annak maximális kihasználását. Az optikai kiegészítők mellett a készlet nyomtatott és elektronikus anyagokat is tartalmaz, amelyek érdekesek és hasznosak lehetnek nem csak a kezdők, hanem a tapasztalt csillagászok számára is. A készlet tartalmaz egy kényelmes teleszkóp védőtokot is.

A Levenhuk Strike PLUS teleszkóp egyedülálló készlete a következőket tartalmazza:

1. „Láss mindent!” Csillagászok kézikönyve. Ez a gyakorlati kézikönyv kifejezetten kezdő csillagászok számára készült. Értékes információkat tartalmaz több mint 280 égitestről és a kozmoszról általában, valamint színes csillagtérképeket és a különböző teleszkópok kialakítására vonatkozó tényeket.

2. Stellarium. Ez egy 3D planetárium szoftver, amely lehetővé teszi, hogy megtervezze megfigyeléseit és felfedezze az éjszakai égboltot több évvel előre a jövőben. Az adatbázis több mint 600 000 csillagot tartalmaz, valamint a Naprendszer bolygóit, a Holdat, üstökösöket és aszteroidákat, galaxisokat, csillagködöket és csillaghalmazokat. Mindez néhány pillanat alatt megjeleníthető és közvetlenül a számítógépen tanulmányozható!

3. Űrposzterek (Hold, Nap és más csillagok, Naprendszer). Ezek a plakátok segítenek felfedezni világegyetemet és érdekes tényeket tartalmaznak a Naprendszerről, annak bolygóiról és kísérő objektumairól, valamint különböző távoli csillagokról. A színes illusztrációk és feliratok a szükséges információkat egyszerűen olvasható formátumban mutatják be. A poszterek 84x60 cm méretűek, fényes felületű papírra nyomtatva készültek.

4. Planiszféra. Ez a forgó csillagtérkép egy hasznos eszköz, amely lehetővé teszi, hogy megtudja, milyen égitestek és csillagképek láthatók a horizont felett egy adott dátum és időpont esetén. Mindössze annyit kell tennie, hogy összehangolja a megtekintőt és a csillagtérképet, a dátum és az idő megadásával.

5. Iránytű. Valóban felbecsülhetetlen értékű eszköz, amely segíthet Önnek beállni az északi pólus irányába a megfigyelőhelyén. Ezt követően könnyű megtalálni a Sarkcsillagot az éjszakai égbolton, ami kiindulási pontot biztosít a további megfigyelésekhez.

6. 6,8–16 zoom szemlencse. Ez egy nagyszerű szemlencse, amely teljes mértékben képes helyettesíteni több szemlencsét. A fókusztávolság beállításával módosíthatja a legnagyobb gyakorlati teljesítményt anélkül, hogy ki kellene cserélnie a szemlencsét. Ez lehetővé teszi, hogy élvezze a bolygómegfigyeléseket, és megfeledkezzen a kiegészítő kalibrálásról.

7. Levenhuk Zongo teleszkóp-táska. Ez a védőtok masszív, vízálló anyagból készült, és a párnázott bélés védi a távcsövet az ütésektől. A védőtok fel van szerelve hordozópántokkal is, az egyszerű szállítás érdekében.

A készlet a következőket tartalmazza:

 • Levenhuk Strike PLUS teleszkóp német ekvatoriális állványon
 • Rozsdamentes acél háromlábú állvány
 • Műanyag fókusz-állító 1,25"
 • Szemlencsék: H20, F6 mm
 • Nagyítás (zoom) 6,8–16 mm
 • 2x Barlow-lencse
 • Kereső távcső: Red Dot
 • „Láss mindent” Csillagászok kézikönyve 280 égitest leírásával
 • Űrposzter készlet (Hold, Nap és egyéb csillagok, Napredszer)
 • Planiszféra
 • Stellárium szoftver-CD, mely segíti Önt a csillagászati megfigyelései során
 • Iránytű
 • Levenhuk Zongo teleszkóp-táska
 • Használati útmutató és élettartam garancia

Hogyan válasszak teleszkópot? A megfelelő teleszkóp kiválasztásával kapcsolatos tudnivalókat itt és itt találhatod meg.

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

Optikai kialakítás

reflektor

Típus

Newton-féle

Elsődleges tükör átmérője (rekesznyílás), mm

114

Fókusztávolság, mm

700

Legnagyobb gyakorlati nagyítás, x

186

Fókuszarány

f/6,14

Felbontási küszöbérték, ívmásodperc

1,02

Határmagnitúdó

12,4

Szemlencsék

KF 25 mm, Zoom 6,8–16 mm

Szemlencsetubus átmérője, mm

1,25

Barlow-lencse

2x

Keresőtávcső

Vörös folt

Fókusz-állító

fogasléces, 1,25

Háromlábú állvány

acél

Teleszkópszabályozás

kézi

Állványtípus

német ekvatoriális EQ1

Rendeltetés

Általános használatra tervezett termék.
A terméket 3 évnél idősebb gyermekek már használhatják.

Felhasználói szint

kezdőknek

Megfigyelt objektum

mély-égi

Tömeg, kg

14,5

Méretek, mm

950x505x250

Levenhuk Vélemények:

Hogyan válasszak teleszkópot? A megfelelő teleszkóp kiválasztásával kapcsolatos tudnivalókat itt és itt találhatod meg.

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

There are no recent reviews available for this product.

Levenhuk Vélemények:

Hogyan válasszak teleszkópot? A megfelelő teleszkóp kiválasztásával kapcsolatos tudnivalókat itt és itt találhatod meg.

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

Küldje be a(z) termékkel kapcsolatos kérdését vagy véleményét Levenhuk Strike 120 PLUS teleszkóp:

Kérjük, töltse ki a(z) "Név" mezőt.

Kérjük, töltse ki a(z) "E-mail cím" mezőt.

Kérjük, erősítse meg hozzájárulását a személyes adatok gyűjtéséhez és feldolgozásához.

 Hozzájárulok személyes adataim gyűjtéséhez és feldolgozásához.
Az űrlapon elküldött személyes adatokat kizárólag rendelése vagy kérelme feldolgozásához használjuk fel. Adatait a jogszabályoknak és a GDPR 2016/679 (az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének) megfelelően, biztonságosan tároljuk.

Kérjük, töltse ki a(z) "Az Ön kérdése vagy megjegyzése" mezőt.