hívjon minket +36 1 9989202 vagy Kattintson ide ha inkább üzenetet szeretne küldeni


» » » Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp

Összehasonlítás

Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp

Levenhuk
Makszutov-Cassegrain teleszkóp. Objektívlencse átmérője: 90 mm. Fókusztávolság: 1250 mm
 • Termékkód: 70265
 • Garancia: élettartamra szóló
 • Tömeg: 12,8 kg
 • Csomag méretei (HxSZxM): 49×23×87 cm
 • 159 990 Ft Áfával
 • Levenhuk
 • Gyors vásárlás

 • Vásárlás partnerektől
  A Levenhuk Strike 950 PRO a Strike PRO sorozat legkompaktabb modellje, ami azt jelenti, hogy könnyen szállítható a vidéki csillaglesek során. A Maksutov-Cassegrain optikai kialakítás kompakt méretet és kis súlyt biztosít a teleszkóp számára, de ennek ellenére kiváló minőségű képet ad az égitestekről. A 1250 mm fókusztávolság részletes képet biztosí... további információk

A Levenhuk Strike 950 PRO a Strike PRO sorozat legkompaktabb modellje, ami azt jelenti, hogy könnyen szállítható a vidéki csillaglesek során. A Maksutov-Cassegrain optikai kialakítás kompakt méretet és kis súlyt biztosít a teleszkóp számára, de ennek ellenére kiváló minőségű képet ad az égitestekről. A 1250 mm fókusztávolság részletes képet biztosít a bolygómegfigyelések során, míg az objektívlencse 90 mm átmérője lehetővé teszi a különböző mélyég-objektumok tanulmányozását. Mindent egybevetve, ez egy tökéletes modell bárki számára, aki szeret utazni, vagy akinek nincs elég helye a teleszkóp otthoni tárolására.

A Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp nélkülözhetetlen a tapasztalt csillagászok számára. A tubusa egy EQ1 német ekvatoriális állványra van felszerelve, lassú mozgású vezérlőelemekkel ellátva. Az ekvatoriális állványt a megfigyelések előtt be kell állítani, de a mozgó objektumok megfigyelése során ez sokkal hasznosabb, mint egy Alt-azimut állvány. Speciális beállítókörökkel rendelkezik, ami lehetővé teszi Önnek, hogy az égi koordinátái segítségével ráállítsa a teleszkópját egy égitestre. Kompenzálja a Föld napi forgását is egy lassú mozgású vezérlőelem elforgatásával. Felszerelhet egy számítógépes ekvatoriális meghajtórendszert is! Az állvány egy állítható háromlábú állványra van felszerelve, egy tartozéktároló tálcával.

Minőségi optika a legjobb eredmény érdekében. A 90 mm objektívlencse és a teljes többrétegű bevonattal ellátott optika elegendő fényt gyűjt össze, hogy világos és éles képet nyújtson az égitestekről. A készletben rendelkezésre álló Levenhuk szemlencsék a legmagasabb szabványoknak megfelelően készülnek, és jelentősen kiterjesztik a teleszkóp képességeit. A fókusz-állítón kialakított T-menet lehetővé teszi egy kamera rögzítését a teleszkópra egy speciális adapter segítségével (külön kapható), ennek köszönhetően rögzítheti a leglenyűgözőbb pillanatokat a megfigyelések során.

A Strike PRO teleszkópok igazán haladó készlete. A Strike PRO sorozat minden teleszkópja rendelkezik a Strike modellek standard készletével, néhány nagyon hasznos extrával, amelyek lehetővé teszik Önnek, hogy a csillagászati megfigyelései során mélyebben bemerészkedjen a kozmoszba. A nyomtatott anyagokon, a kiegészítő szemlencséken, egy iránytűn és egy planetárium szoftveren kívül a készlet a következő extrákat tartalmazza: egy 6,3 mm-es Plössl szemlencse, egy 2-szeres Barlow-lencse, szűrőkészlet, hold- és napszűrők, és egy csodálatos Levenhuk Zongo 60 teleszkóp védőtok. A távcső színes dobozban áll rendelkezésre.

Nincs még egy teleszkóp, amely ennyi extrával rendelkezik a standard készletben, ami még vonzóbbá teszi a Levenhuk Strike PRO teleszkópokat azon csillagászok számára, akik készen állnak arra, hogy többet tudjanak meg az őket körülvevő világegyetemről. Egy ilyen haladó készlettel rögtön az új távcsöve kicsomagolása után elkezdheti felfedezni a világűr rejtelmeit!

A Levenhuk Strike PRO teleszkóp csodálatos készlete:

1. „Láss mindent!” Csillagászok kézikönyve. Ez a praktikus kézikönyv rendkívül hasznos lesz az amatőr csillagvizsgálók számára, valamint azok számára, akik fel szeretnék frissíteni az univerzummal kapcsolatos tudásukat. A könyv részletes információkat ad 280 égitestről, képekkel (színes), csillagtérképeket és egyéb képeket tartalmaz. Ezen kívül a teleszkópok optikai kialakításáról is talál benne bizonyos információkat.

2. Stellarium. Ez egy 3D planetárium szoftver, amely lehetővé teszi, hogy megtervezze megfigyeléseit és felfedezze az éjszakai égboltot több évvel előre a jövőben. Az adatbázis több mint 600 000 csillagképet, csillagot, üstököst, bolygót, kísérő objektumot és még sok egyebet tartalmaz.

3. Űrposzterek (Hold, Nap és más csillagok, Naprendszer). Ezek a kiváló minőségű színes poszterek érdekes információkat nyújtanak az égitestekről. Az illusztrációk és a feliratok egyszerűen olvasható formátumban mutatják be ezeket az információkat. A plakátok 84x60 cm-es méretűek.

4. A Planiszféra egy forgó csillagtérkép, melynek segítségével megtekintheti a csillagok által bejárt utat néhány évszázaddal korábban, vagy ha szeretné, száz év múlva, a jövőben. Mindössze annyit kell tennie, hogy összehangolja a megtekintőt és a csillagtérképet, a dátum és az idő megadásával.

5. Iránytű Néha még a csillagászoknak is kell egy iránytű. Mielőtt elkezdi a megfigyeléseit, mindig be kell állnia az Északi-sark irányába. Ez sokkal könnyebb ha rendelkezésre áll egy iránytű! És miután megtalálta a Sarkcsillagot az Északi-sarknál, meg fogja látni az ismerős csillagképeket és más csillagokat.

6. 6,3 mm-es Plössl szemlencse. Ez a praktikus szemlencse nagy léptékű nagyítást biztosít, ami lehetővé teszi a Hold és a Naprendszer bolygóinak részletesen tanulmányozását. Az összes optikai elem teljes többrétegű bevonattal ellátott üvegből készült és rendkívül világos és éles képet biztosít.

7. 2x Barlow-lencse. Egy Barlow-lencse képes megduplázni a távcső fókusztávolságát, ezáltal megkétszerezve a szemlencsék nagyítását. Ez még részletesebbé teszi a Hold és a bolygók képét. A Barlow-lencsét a szemlencse elé kell elhelyezni, és ez nem csökkenti a kép létrejövő minőségét.

8. Szűrőkészlet. Ez a négy szűrő a bolygómegfigyelések során használható. Ezek kiemelik a megfigyelt objektum jellemzőit, ami lehetővé teszi, hogy még több részletet figyeljen meg a bolygó felszínén.

9. Holdszűrő. Ez a szűrő csökkenti a Hold felszínének tükröződését a megfigyelések során. Ez nem csökkenti az eredményként létrejövő kép minőségét és nem változtatja meg a Hold természetes színeit, viszont kiemeli a holdkráterek és fennsíkok minden részletét.

10. Napszűrő. Ez a szűrő különleges Baader Planetarium AstroSolar Visual filmből készült, amely elnyeli a Napból érkező sugárzást, és lehetővé teszi a csillag kényelmes megfigyelését az eredményként létrejövő kép minőségének romlása nélkül. Semmilyen körülmények között ne figyelje a Napot napszűrő nélkül, mivel ez maradandó retinakárosodást okozhat.

11. Levenhuk Zongo 60 teleszkóp-táska. a védőtok masszív, vízálló anyagból készült, és a párnázott bélés védi a távcsövet az ütésektől. Hordozópántokkal, teljes hosszúságú cipzárakkal és az állvány, valamint a tartozékok számára kialakított különálló rekeszekkel rendelkezik.

A készlet a következőket tartalmazza:

 • Levenhuk Strike PRO teleszkóp német ekvatoriális állványon
 • Alumínium háromlábú állvány
 • Szemlencsék: SUPER 10 mm, SUPER 25 mm
 • Egy további Plössl 6,3 mm szemlencse
 • 2x Barlow-lencse
 • Szűrőkészlet
 • Holdszűrő
 • Napszűrő
 • 6x30-as kereső távcső
 • Diagonális tükör
 • „Láss mindent” Csillagászok kézikönyve 280 égitest leírásával
 • Űrposzter készlet (Hold, Nap és egyéb csillagok, Napredszer)
 • Planiszféra
 • Stellárium szoftver-CD, mely segíti Önt a csillagászati megfigyelései során
 • Iránytű
 • Levenhuk Zongo 60 teleszkóp-táska
 • Használati útmutató és élettartam garancia

A Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp termékkel kapcsolatos áttekintést itt találhatja meg.

Hogyan válasszunk teleszkópot

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

Optikai kialakítás

Maksutov-Cassegrain

Objektívlencse átmérője (rekesznyílás), mm

90

Fókusztávolság, mm

1250

Legnagyobb gyakorlati nagyítás, x

180

Fókuszarány

f/13,9

Felbontási küszöbérték, ívmásodperc

1,5

Határmagnitúdó

11,7

Szemlencsék

SUPER 10 mm, SUPER 20 mm, Plössl 6,3 mm

Szemlencsetubus átmérője, mm

1,25

Keresőtávcső

Vörös folt

Fókusz-állító

1,25

Háromlábú állvány

alumínium

Háromlábú állvány magassága, mm

710–1250

Állványtípus

német ekvatoriális EQ1

Rendeltetés

Általános használatra tervezett termék.
A terméket 3 évnél idősebb gyermekek már használhatják.

Felhasználói szint

kezdőknek

Megfigyelt objektum

planetáris vagy mélyég

Tömeg, kg

10,0

Levenhuk Vélemények:

A Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp termékkel kapcsolatos áttekintést itt találhatja meg.

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

Hogyan válasszunk teleszkópot

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

There are no recent reviews available for this product.

Levenhuk Vélemények:

A Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp termékkel kapcsolatos áttekintést itt találhatja meg.

Ezen a hivatkozáson keresztül érheted el azoknak a csillagképeknek a listáját, melyeket ennek a teleszkópnak a segítségével láthatsz.

Hogyan válasszunk teleszkópot

A megvizsgálható legérdekesebb csillagképek neveit itt és itt találhatod meg.

Küldje be a(z) termékkel kapcsolatos kérdését vagy véleményét Levenhuk Strike 950 PRO teleszkóp:

Kérjük, töltse ki a(z) "Név" mezőt.

Kérjük, töltse ki a(z) "E-mail cím" mezőt.

Kérjük, erősítse meg hozzájárulását a személyes adatok gyűjtéséhez és feldolgozásához.

 Hozzájárulok személyes adataim gyűjtéséhez és feldolgozásához.
Az űrlapon elküldött személyes adatokat kizárólag rendelése vagy kérelme feldolgozásához használjuk fel. Adatait a jogszabályoknak és a GDPR 2016/679 (az EU Általános Adatvédelmi Rendeletének) megfelelően, biztonságosan tároljuk.

Kérjük, töltse ki a(z) "Az Ön kérdése vagy megjegyzése" mezőt.